Om oss


Batteridepån och BDI Batterier – ett starkt team med kundnära service

Vi på Batteridepån och BDI Batterier är sedan länge ett sammansvetsat starkt team. Från början var vi ett och samma bolag under namnet Batteridepån, som sedan utmynnade i dotterbolaget BDI Batterier med syfte att renodla verksamheten med fokus på industrin.

Hos oss på Batteridepån och BDI Batterier hittar ni ett brett och genomarbetat utbud av alla tänkbara batterier för företag och industriverksamheter. Vi erbjuder batterier från flera välkända varumärken, med Monbat och FirstPower som största märken inom sina områden. I vår produktbank finns också Landport, som är en av Europas största batterileverantör.

Vi jobbar även med batterier från de välkända batterimärkena GP och Duracell. På tillbehörsidan för batteriladdare och batteritestare jobbar vi ihop med Defa, Ctek och DHC med flera.

 • Monbat
 • FirstPower
 • Landport
 • GP
 • Duracell
 • Defa
 • Ctek
 • DHC

Tillsammans vinner vi nya marknader och har inom både Batteridepån och BDI Batterier varit med och utvecklat nya kedjebildningar i våra kundsegment. Större uppdragsgivare gör att vi kontinuerligt utvecklas och breddar våra områden och vårt utbud.

Batteridepån

Batteridepån grundades 1977 och har sen dess vuxit från att bara sälja startbatterier inom Värmland till att idag sälja startbatterier och blockbatterier i hela Sverige.  Vi är ett  bolag med korta beslutsvägar och stor flexibilitet. Vi sätter alltid kunden i första rummet och lyssnar hängivet in deras behov. Vi löser kundens problem, med hög kvalitet genom bästa produkt och säkra leveranser. Det är det som driver oss framåt, att hela tiden förbättra och utveckla vår verksamhet.

Vi strävar efter att alltid ha de senaste och renaste produkterna på marknaden, som finns att nå via alla våra återförsäljare.

BDI Batterier

Via dotterbolaget BDI Batterier erbjuder vi Industribatterier till reservkraft, nödutgångsskyltning, hjälpmedel så som handikappshjälpmedel, liftar osv. Blybatterier, litium, batteripaket samt batteritillbehör finns också med i vårt utbud.

Som leverantör av stationära batterier från FirstPower så kan vi erbjuda ett av marknadens bredaste modellprogram. Över 400 olika batterimodeller i 9 serier som är anpassade för olika ändamål såsom larm, UPS, telkom och förnyelsebar energi.

Säkerhet, kvalitet och leveranssäkerhet
I vår egen batteriverkstad produceras många batteripaket till en mängd applikationer och marknader. Vi importerar celler från flera olika tillverkare och har inget produktionstak vad det gäller volymer.

I batteriverkstaden förädlar vi batterier. Dvs. vi bygger ihop celler och eventuell elektronik till en färdig portabel strömförsörjning. Lokalt tillverkar vi små till medelstora serier och större serier tillverkas i fabrik enligt vår specifikation. Detta gör att vi kan erbjuda högst attraktiva prisnivåer till bra ledtider.

Att bygga batteripaket är inte så lätt som man kan tro utan kräver både kunskap och erfarenhet. Vi har haft vår produktion igång i 10 år och verksamheten ökar kontinuerligt. Vår policy kring våra produktioner är säkerhet, kvalitet och leveranssäkerhet.

Batteripaketen svetsas med mikroprocessorstyrd punktsvets, detta för att celler är mycket känsliga för värme. Dessa lägger svetsen med hög precision vilket gör att man kan kontrollera värmeutvecklingen. Vi klipper allt material med skärmaskiner för högsta precision. Den slutliga produkten förseglas oftast med krympslang eller i en apparat låda.

Vi arbetar ofta tillsammans med kunden för att ta fram nya innovationer och lösningar. Allt ifrån enkla batteripaket till mer komplexa totallösningar.

Våra kunder är grossister och återförsäljare, men också företag som själva ska använda våra produkter. Sedan uppdelningen av verksamheten, då Batteridepån blev en del och BDI Batterier blev en annan del, kan vi renodla produktkategorierna bättre ut mot kund.

Vi hoppas att ni alltid ska uppleva vår vilja och vårt driv kring:

 1. Säkerhet
 2. Kvalitet
 3. Leveranssäkerhet

Vi jobbar med spårbarhet i alla processer, med det menar vi att alla våra produkter är kvalitetssäkrade. Vi jobbar endast med de leverantörer som har de certifieringar som krävs.